Blog

Iată cum se prepară delicioasele clătite americane cu afine

Clătitele americane cu afine reprezintă desertul excelent, mai ales pentru dimineţile reci de toamnă sau de iarnă. Acestea se prepară uşor şi pot fi savurate imediat, alături de toppingul preferat, sau o cană de cafea ori de ceai, după preferinţe.

Ingrediente 

  • 2 ouă
  • 250 ml lapte
  • 200 grame făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • ½ linguriţă bicarbonat
  • 2 linguri de zahăr
  • 100 g afine
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • coaja rasa de la jumătate de portocală
  • esenţa de vanilie
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • puţin unt

Mod de preparare

Într-un vas adaugă făina, praful de copt, bicarbonatul şi zahărul, şi amestecă foarte bine.

Separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste albuşuri adaugă un praf de sare şi mixează foarte bine, până obţii o spumă foarte tare.

Bate apoi galbenuşurile bine până devin spumoase şi adaugă apoi peste acestea laptele şi uleiul.

Apoi, adaugă esenţa de vanilie, coaja de lămâie şi de portocale şi amestecă până se omogenizează.

Încorporează treptat amestecul de făină peste cel de gălbenuş şi lapte. Apoi, adaugă albuşurile bătute spumă peste acestea, amestecând uşor pentru a nu sparge bulele de aer. La final adaugă afinele.

După ce ai realizat compoziţia, pune la încins o tigaie nonaderentă. Unge tigaia  cu puţin unt, când aceasta este încinsă. Toarnă cu polonicul din compoziţie şi lasă clătita să se coacă până începe să formeze mici bule de aer la suprafaţă, iar partea de jos se desprinde cu uşurinţă şi este rumenă. Intoarce clătita pe cealaltă parte şi continuă să o coci până se rumeneşte.

Serveşte clătitele cu afine alături de toppingul preferat sau alături de fructe proaspete de sezon.

 

Related Posts