Blog

Carnea nu trebuie eliminată definitiv din alimentaţie

Experţii în nutriţie ne sfătuiesc să nu cădem în capcana eliminării definitive a cărnii din alimentaţie, deoarece nu un singur aliment poate să fie responsabil de anumite probleme de sănătate, ci mai degrabă modul în care reuşim să avem o alimentaţie echilibrată şi diversificată, consumând atât legume, cât şi carne, mai ales că produsele de origine animală ne oferă anumiţi nutrienţi pe care nu îi găsim în produsele vegetale.

Anumite persoane, din convingeri personale, înlocuiesc carnea cu produse vegetale. Din păcate, multă lume pierde din vedere un aspect, şi anume că oamenii nu au aparatul enzimatic şi metabolic necesar pentru a extrage acei nutrienţi din vegetale.

Este extrem de benefic să mâncăm legume şi fructe, să nu se înţeleagă greşit, însă nu trebuie să pierdem din vedere bio-disponibilitatea scăzută a anumitor elemente. Spre exemplu, calciul şi fierul din vegetale nu se absoarbe ca cel din produsele animale, ceea ce în timp chiar reprezintă o problemă pentru organism.

De asemenea, excesul de omega-6, are un efect pro-inflamator, iar omega-3-ul vegetal nu-l putem folosi, degeaba există în seminţele de in, spe exemplu. Zeama din boabele de soia sau de migdale nu o putem asocia cu laptele, pentru că nu este lapte.

Astfel trebuie sa retineti faptul că, nu este indicat să eliminaţi definitiv nicio grupă de alimente din alimentaţie, deoarece fiecare produs are rolul şi efectul lui, iar armonia, echilibrul şi sănătatea vin din diversitate şi moderaţie.

Related Posts